Wednesday, February 15, 2006

Άδικα περίμενα…

Παρ’ όλες τις απειλές που διατύπωσα στο χθεσινό ποστ, κανείς δεν εμφανίστηκε να μ' εμποδίσει ήνα με ‘σώσει’…
Ούτε ένα mail …

Θυμήθηκα και κάτι άλλο…
Πες, ότι οι ιντερνετομπάτσοι, κάνανε καλά τη δουλειά τους, χαλάλι ο έπαινος…

Όμως…
Έχω πετύχει διάφορα αξιόλογα sites σχολείων, ακόμα και δημοτικών… που φαίνεται ότι έχουν κάνει δουλειά, μαθητές και καθηγητές, έξω από συνηθισμένα πλαίσια του σχολείου…
Που αποδεικνύουν ότι το ιντερνέτ δεν είναι μόνο μπαμπούλας και χώρος που κρύβονται βιαστές και απατεώνες…

Αυτούς τους έχει βραβεύσει ποτέ η κ. Μαριέττα Γιαννάκου;
Τους είπε έστω μια καλή κουβέντα;

Μάλλον τέτοιες προσπάθειες δεν προσφέρονται για σόου και τηλεοπτικές σαχλαμάρες …

6 Comments:

Blogger Περαστικός said...

Πράγματι, υπάρχουν διάφοροι στο internet, όπως και σε κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα και επικοινωνία, που έχουν διάφορους εγκληματικούς σκοπούς και ορθά τους κυνηγούν οι αρχές και καλά θα κάνουν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να φροντίζουν να τα ενημερώνουν σωστά για την ασφάλειά τους και να εγκαθιστούν ίσως και τα ανάλογα προγράμματα που δεν επιτρέπουν την προβολή ορισμένων ιστοσελίδων. Αυτό είναι ένα θέμα. Βέβαια υπάρχει ένα γενικότερο θέμα υπεραστυνόμευσης και φακελώματος των πάντων σήμερα, αλλά αν αναφερθώ και εκεί θα ξεχειλώσει τελείως το comment.

Από την άλλη πλευρά, όπως συνήθως συμβαίνει στην τεχνοφοβική Ελλάδα, πάει τώρα να δημιουργηθεί ένα κλίμα πανικού και παράλληλα απαξίωσης για το internet και την επικοινωνία μέσω αυτού (chat, blog κ.λπ.). Το αποκορύφωμα ήταν μια αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ όπου κάποια "ειδικός" (δεν θυμάμαι αν ήταν ψυχολόγος ή κοινωνιολόγος ή τι άλλο, έλεγε για τα blog ότι ασχολούνται με αυτά μοναχικά άτομα με προβλήματα επικοινωνίας... ήταν σαν να είχα μεταφερθεί πίσω στο χρόνο, σε προηγούμενες δεκαετίες, και να άκουγα παρόμοιους ειδικούς να μιλούν για τα κόμικ ή για την τηλεόραση ή για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή για τους υπολογιστές όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί. Κανένας δεν ανέφερε τις τόσες προσωπικότητες της τέχνης, των επιστημών και του πνεύματος που έχουν το δικό τους blog για να επικοινωνούν άμεσα. Κανένας δεν ανέφερε τη δυνατότητα που προσφέρουν τα blog για δημιουργία και άμεση επικοινωνία με μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων από τον καθένα. Μετά έκανε και την ανάλογη εκπομπή του ο Χαρδαβέλας, εμφανίστηκε και η είδηση για το βιασμό και έδεσε το κέικ (ο πανικός ήθελα να πω).

Πάντα η ίδια αντίδραση πανικού σε οτιδήποτε καινούριο που δεν καταλαβαίνει ο μπάρμπα Μήτσος (τυχαίο όνομα). Δεν συνεχίζω άλλο γιατί απελπίζομαι και αγανακτώ. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλαδάρα είναι στην "αιχμή" της τεχνολογίας και της πνευματικής δημιουργίας διεθνώς.

Σόρυ για το σεντόνι.

11:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ο 13χρονος ειμαι η Κουρουνα
--
evris

6:08 AM  
Blogger Λαμπρούκος said...

Το σκέφτηκαν απο δω, το σκέφτηκαν απο κει, κι ύσετρά είπαν.

Αυτή είναι τόσο χαζή που ούτε να σκοτωθεί δε μπορεί.

Τώρα για την αποπλάνηση, νομίζω ότι σου αφήσαν τα τηλεφωνα τους.

1:07 AM  
Blogger Unknown said...

για κοίτα έξω από το σπίτι σου το ασημένιο αυτοκίνητο χεχε την πάτησες κοίταξες κάτω από τηλέφωνο επίσης; αυτούς με τα κινητά στο μαγαζί που μπαίνουν; καλώς σε ξαναβρήκα λίτσα ;)

4:41 AM  
Blogger Sunflyer said...

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ξεκινάει πιο χαμηλά από τη Μαριέττα... Πέρσι που είχαν αναθέσει σε μένα και 2-3 άλλα παιδιά να φτιάξουμε το site του σχολείου, όταν το παραδώσαμε μας διέταξαν να κόψουμε όλα τα κομμάτια που είχαμε θεωρήσει ενδιαφέροντα και να αφήσουμε μόνο τα συνηθισμένα (τη λίστα με τους καθηγητές, τις δραστηριότητες του σχολείου κλπ). Άγνωστο γιατί...

6:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

χμμμμ...
Εχθές πάντως μπήκαν γκαζάκια σε 5-6 τράπεζες!
Άρα μάλλον εννοούσες όσα έγραψες!
:-Ρ

7:21 AM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker